Er du og familien din vernet mot skadelig radon? Kjøp utstyr for radonmåling fra Selvaag Bolig.

Post image
Radonmannen utfører radonmåling for privatboliger, leieboliger, offentlige bygg og næringsbygg. Vi benytter alle typer metoder for radonmåling, som sporfilmmåling og elektronisk måling.


Annonsørinnhold:

Mange unnlater å gjennomføre radonmåling fordi de tror de bor i et radonfritt område, men dette kan i mange tilfeller vise seg å være feil. Omtrent hele Norge er utsatt for radon, og for høye radonnivåer kan du finne over hele landet.

Slik gjennomfører du radonmåling i boligen din (fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet):


  • Radonmåling bør skje i vinterhalvåret, mellom midten av oktober og midten av april.
  • Radonmåling skal foregå over et tidsrom på minst to måneder.
  • Mål radon i minst to oppholdsrom i boligen, for eksempel stue og soverom. Har boligen flere etasjer måler du radon i minst et oppholdsrom i hver etasje. Leiligheter i boligblokker som ligger fra og med tredje etasje over bakkenivå, trenger vanligvis ikke radonmåling.
  • Ta kontakt med Radonmannen for radonmåling.
  • Radonmannen kan plassere ut måleutstyr for deg, eller trykk her for å bestille sporfilm for å utplassere dette selv.
  • Du kan gjennomføre radonmåling enten med sporfilmer eller med et elektronisk radonmåleapparat, fremgangsmåten er den samme.
Med radonmåling kan du se om radontiltak må iverksettes. Med lang erfaring og nødvendig kunnskap kan riktige og varige radontiltak gjennomføres – for boliger, næringsbygg og offentlige bygg.På våre nettsider kan du lese mer om:
-Radonbrønn
-Radonkart
-Radonmåler
-Radonsanering
-Radonsikring
-Radonsperre
-Radontiltak

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.